964,40
Atalay, memur ve memur emeklisine verilen yüzde 2,5’lik ilave zammı kamu işçisi için de istediklerini belirtti.
Bu yöndeki taleplerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümet yetkililerine ilettiklerini vurgulayan Atalay, şöyle konuştu:
“Çalışanlar olarak hepimiz aynı çatının altındayız. İşçiyi bu zammın dışında tutmak doğru değil. Bunun için yasal bir düzenlemeye ihtiyaç yok. Sayın Cumhurbaşkanımızın bu yöndeki açıklamayı en kısa sürede yapmasını bekliyoruz. Bu açıklamanın ardından, 700 bin kamu işçisinin ücretlerine yüzde 2,5’lik zam şubat ayındaki ücretlere yansıyacaktır. Memur, memur emeklisi ve kamu işçisinin alacağı yüzde 2,5’lik ilave zammın, işçi ve Bağ-Kur emeklilerine de verilmesi gerekiyor.”
Hükümet ve işçi konfederasyonları arasında Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü üzerinde 11 Ağustos 2021’de sağlanan anlaşmaya göre, taban ücretleri 4 bin 100 liraya yükseltilen kamu işçilerinin ücretlerine 2021-2022’nin ilk 6 ayı için yüzde 12, diğer 6 aylar için yüzde 5 artı enflasyon farkı oranında zam yapılmıştı.
AA
Türk balı geçen yıl 55 ülkede sofralarda yer buldu
Türk savunma sanayisinin ürünleri Romanya’da tanıtıldı
Küresel tedarik zincirindeki kırılmalar Türkiye’nin ihracatına fırsat olarak yansıyor
Hac ve umre işlemleri e-Devlet’te tek çatıda toplandı
Darphane Müzesi, ziyaretçilerini paranın tarihini keşfe çıkarıyor
Türk kahvesi Güney Kore’de menülere girdi
Otomotiv sektörü nisanda 2,7 milyar dolarlık ihracat yaptı
İstanbul Havalimanı ile THY’den salgın sonrası uçuş rekoru
Hastanelerde ameliyat öncesinde PCR testi zorunlu olmayacak
Türk basketbolu Avrupa kupalarında başarılı bir sezon geçiriyor
İMECE uydusuna “yürüyen temiz oda”