964,40
Mersin’in Silifke ilçesinde geçen yıl temmuz ayında çıkan orman yangınında tarımsal alanların zarar gördüğü Işıklı Mahallesi’nde, badem ağaçlarının çiçek açması bölgedeki üreticileri sevindirdi.
Silifke Ziraat Odası Başkanı Cafer Doygun, gazetecilere, bölgedeki badem ağaçlarının büyük bölümünün orman yangınlarında zarar gördüğünü belirterek, “Yaklaşık 300 bine yakın badem ağacı var. Yangınlardan dolayı çok sayıda ağacımız zarar gördü. Çiftçimiz yine de umutlu ve mutlu. Çiçekler meyveye döndüğünde daha da mutlu olacaklar.” dedi.
Işıklı Mahallesi Muhtarı Zafer Can da badem ağaçlarının çiçek açmasının mutluluğunu yaşadıklarını dile getirerek, “Geçen seneki büyük yangın felaketinde ağaçlarımızın yüzde 80’i yandı. Devletimiz bize fidan, gübre, damlama sulama sistemi ve havuz brandası desteği verdi. Bu çiçekler de bize umut oldu. Köyümüzdeki bütün bahçeleri eski haline getireceğiz çünkü bizim en büyük gelir kaynağımız.” ifadelerini kullandı.
Silifke ilçesinde, geçen yıl 29 Temmuz’da çıkan orman yangını üçüncü gününde kontrol altına alınmıştı. Yangında tarımsal alanlar da zarar görmüştü.
AA
Zonguldak-Kilimli yolu yarın hizmete açılacak
Türk savunma sanayisinin ürünleri Romanya’da tanıtıldı
Küresel tedarik zincirindeki kırılmalar Türkiye’nin ihracatına fırsat olarak yansıyor
Hac ve umre işlemleri e-Devlet’te tek çatıda toplandı
Darphane Müzesi, ziyaretçilerini paranın tarihini keşfe çıkarıyor
Türk kahvesi Güney Kore’de menülere girdi
Otomotiv sektörü nisanda 2,7 milyar dolarlık ihracat yaptı
İstanbul Havalimanı ile THY’den salgın sonrası uçuş rekoru
Hastanelerde ameliyat öncesinde PCR testi zorunlu olmayacak
Türk basketbolu Avrupa kupalarında başarılı bir sezon geçiriyor
İMECE uydusuna “yürüyen temiz oda”