991,58
SYS, “Yerli ve milli uçaksavar” olarak tanımlanan CANiK M2 QCB 12.7 mm ağır makineli tüfek üretimiyle dünyada bu silahı üreten 5’inci ülke olarak üretimle birlikte ihracat trafiğine girecek.
Seri üretime geçiyor
Yerli uçaksavar için şimdiden yurt dışından binin üzerinde ön sipariş alma başarısını gösterdiklerini belirten, SYS Genel Müdürü C. Utku Aral, “Yerli ve milli uçaksavar projemiz, şirketimiz ve ülkemiz için büyük bir gurur kaynağı. Tüm test çalışmalarını tamamladığımız silahımızda bu ay bitmeden seri üretime geçeceğiz. İhracat faaliyetlerine başlayacağız” dedi.
İlk kez IDEF’21’de sergilenecek
Savunma sanayinin en önemli buluşma platformu olan 15’inci Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı (IDEF’21), 17-20 Ağustos 2021 tarihleri arasında İstanbul Büyükçekmece’deki Fuar ve Kongre Merkezi’nde Türkiye’nin savunma gücünü gözler önüne serecek. Dünyanın önde gelen hafif silah üreticilerinden olan Samsun Yurt Savunma (SYS) 2012 yılından bu yana sürdürdüğü AR-GE çalışmaları sonucunda geliştirdiği Türkiye’nin yerli ve milli uçaksavarını ilk kez fuarda sergileyecek.
Yerli ve milli dalgıç tespit sonarı ilk kez görüntülendi
Türk savunma sanayisinin ürünleri Romanya’da tanıtıldı
Küresel tedarik zincirindeki kırılmalar Türkiye’nin ihracatına fırsat olarak yansıyor
Hac ve umre işlemleri e-Devlet’te tek çatıda toplandı
Darphane Müzesi, ziyaretçilerini paranın tarihini keşfe çıkarıyor
Türk kahvesi Güney Kore’de menülere girdi
Otomotiv sektörü nisanda 2,7 milyar dolarlık ihracat yaptı
İstanbul Havalimanı ile THY’den salgın sonrası uçuş rekoru
Hastanelerde ameliyat öncesinde PCR testi zorunlu olmayacak
Türk basketbolu Avrupa kupalarında başarılı bir sezon geçiriyor
İMECE uydusuna “yürüyen temiz oda”