Tuzla escort Kurtköy escort Suadiye escort Erenköy escort Acıbadem escort Bostancı
1.128,34
Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) ve Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerinden derlenen bilgilere göre, geçen yıl dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle keskin düşüşler gösteren gayri safi yurt içi hasılada (GSYH), bu yılın ikinci çeyreğinde 2020’nin aynı dönemine göre baz etkisiyle yüksek büyüme oranlarına ulaşıldı.
Yılın üçüncü çeyreğinde de büyümesini sürdüren OECD ülkelerinin temmuz-eylül döneminde ortalama büyümesi yüzde 4,5 olarak hesaplandı. Söz konusu dönemde ekonomik büyüme, Avrupa Birliği’nde yüzde 3,9, Avro Bölgesi’nde yüzde 3,7 olarak kayıtlara geçti.
Şili, üçüncü çeyrekte yüzde 17,3 ile OECD’nin en çok büyüyen ekonomisi oldu. Şili, geçen yılın aynı çeyreğinde ise yüzde 9,8 küçülmüştü.
Türkiye ekonomisi ise geçen yılın ilk çeyreğinde yüzde 4,4 büyürken ikinci çeyrekte salgının etkisiyle yüzde 10,4 daralmıştı. Ekonomide normalleşme adımlarının atıldığı üçüncü çeyrekte ise yüzde 6,3, son çeyrekte de yüzde 6,2 büyüme kaydetmişti. Böylece Türkiye, Kovid-19 ile mücadeleyle geçen 2020 yılında yüzde 1,8 büyüyerek diğer ülkelerden olumlu ayrışmıştı.
Türkiye üçüncü çeyrekte G20 içerisinde en yüksek oranda büyüyen ülke olurken, OECD ülkeleri arasında Şili’nin ardından ikinci sırada yer aldı.
AA
Otokar, kara sistemlerindeki kabiliyetlerini Güney Amerika’da tanıtacak
Türk savunma sanayisinin ürünleri Romanya’da tanıtıldı
Darphane Müzesi, ziyaretçilerini paranın tarihini keşfe çıkarıyor
Türk kahvesi Güney Kore’de menülere girdi
Otomotiv sektörü nisanda 2,7 milyar dolarlık ihracat yaptı
Hastanelerde ameliyat öncesinde PCR testi zorunlu olmayacak
İMECE uydusuna “yürüyen temiz oda”
Türkiye elektrik kurulu gücünde ‘100 binlikler’ listesinde
Türkiye’nin hava yolunda 2053 hedefi, 61 havalimanı ve yıllık 202,8 milyon yolcu
Türkiye’nin ihracatı şubatta geçen yılın aynı ayına göre yüzde 25,4 arttı
Kapasite kullanım oranı martta yüzde 77,3 seviyesinde gerçekleşti